Gift Voucher 2

Η εκμάθηση οδήγησης είναι μια νέα και συναρπαστική πρόκληση και μια σημαντική δεξιότητα ζωής που όλοι πρέπει να επιτύχουμε. Η βοήθεια στη χρηματοδότηση του κόστους ενός κύκλου μαθημάτων οδήγησης με ένα δωροκουπόνι  θα ήταν ένα στοχαστικό και ευπρόσδεκτο δώρο για κάθε εκπαιδευόμενο οδηγό.

Είτε είναι Χριστούγεννα,είτε για γενέθλια ή απλά επειδή νοιάζεστε, μια δωροεπιταγή μαθήματος οδήγησης κάνει ένα εξαιρετικό δώρο που σίγουρα θα εκτιμηθεί.

Η αγορά ενός πακέτου μαθημάτων οδήγησης ως δωροεπιταγή δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή από εμάς.

Απλώς επιλέξτε την αξία του κουπονιού δώρου που θέλετε  ή επιλέξτε το δικό σας ποσό επιλέγοντας  και εισάγοντας το κουπόνι δώρου αξίας που θέλετε.

Παράδοση δωροεπιταγών

Τα εικονικά κουπόνια δώρου μας είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να κάνετε ένα δώρο σε κάποιον ξεχωριστό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τη διαδικτυακή μας φόρμα ενδιαφέροντος , συμπληρώνοντας τη λέξη  δωροκάρτα,  και να ολοκληρώσετε τη διαδικασία .Σύντομα κάποιος υπεύθυνος θα επικοινωνήσει μαζί σας.  Μπορείτε να επιλέξετε να αποσταλεί άμεσα το κουπόνι δώρου ή μπορείτε να αναβάλετε την παράδοση μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία, εάν το επιθυμείτε. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να στείλετε το κουπόνι δώρου μέσω email στον εαυτό σας ή απευθείας στον παραλήπτη.

Οι ηλεκτρονικές δωροκάρτες και τα κουπόνια μας ισχύουν μόνο για 3 ΜΗΝΕΣ. (Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε ξεκινήσει τα μαθήματα οδήγησης εντός του 3μηνου, αλλά όχι απαραίτητα να τα έχετε τελειώσει).

Λάβετε υπόψη ότι οι ηλεκτρονικές δωροκάρτες και τα κουπόνια δεν ανταλλάσσονται με μετρητά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για μαθήματα οδήγησης με τη Σχολή μας.

 

Σημειώστε ότι τα κουπόνια δεν επιστρέφονται καθως και δεν ανταλλασσονται με χρηματικο ποσο .

alusides

 Υποχρεωτικές θα είναι από την 1η Οκτωβρίου οι αντιολισθητικές αλυσίδες σύμφωνα με το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Πρόκειται για μια απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με αφορμή τις εικόνες της περσινής κακοκαιρίας που βρήκε πολλούς οδηγούς εγκλωβισμένους στα οχήματά τους επειδή δεν είχαν τα κατάλληλα ελαστικά ή αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πότε ισχύει η υποχρέωση και για ποια οχήματα

Τα οχήματα θα πρέπει να φέρουν αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες στο χώρο αποσκευών τους, την περίοδο από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο, όταν οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες το επιβάλλουν. Δηλαδή όταν επιβάλλονται σχετικοί περιορισμοί κυκλοφορίας από τις αρμόδιες Αρχές

Τι σημαίνει αυτό; Όταν π.χ. η πρόγνωση του καιρού κάνει λόγο για επικείμενη χιονόπτωση σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο, οι οδηγοί θα πρέπει να διαθέτουν στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου τους τις αντιολισθητικές αλυσίδες. Σε αντίθετη περίπτωση και μετά από σχετικό έλεγχο της Τροχαίας, θα τους επιβάλλεται πρόστιμο.

Από την υποχρέωση εξαιρούνται τα οχήματα που φέρουν ειδικά ελαστικά, με την ειδική σήμανση του "αλπικού" συμβόλου και την ένδειξη M+S (χιονολάστιχα).

Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα πρέπει:

- Να φροντίζουν για τον εφοδιασμό των οχημάτων με κατάλληλα αντιολισθητικά μέσα εφόσον το όχημα κυκλοφορεί σε περιοχές όπου επικρατούν συνθήκες χιονόπτωσης ή παγετού.

- Να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών μέσων, ώστε να εξασφαλίζεται η ορθή χρήση τους και

- Να προσαρμόζουν την οδήγησή τους όταν χρησιμοποιούνται αντιολισθητικά, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και τις προδιαγραφές των οχημάτων και των αντιολισθητικών μέσων.

Υποχρεωτική εκπαίδευση τοποθέτησης αλυσίδων κατά τα πρακτικά μαθήματα οδήγησης

Μάλιστα, με εγκύκλιο που είχε αποστείλει ο κ. Παπαδόπουλος στις ομοσπονδίες εκπαιδευτών οδήγησης, ενημέρωνε ότι εφεξής, κατά τη διάρκεια της πρακτικής εκπαίδευσης, "οι υποψήφιοι οδηγοί εκπαιδεύονται υποχρεωτικά στον τρόπο τοποθέτησης σε όχημα αντιολισθητικού εξοπλισμού (αλυσίδων ή αναλόγου εξοπλισμού) καθώς και της αφαίρεσής του".

 
 
 

Η τηλεκπαίδευση (e-learning) αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωης μας ,διανοίγοντας προοπτικές τόσο για την εκπαιδευτική όσο και για τη μαθητική σπουδαστική κοινότητα. Είναι πλέον ισότιμο και απαραίτητο συμπλήρωμα της δια ζώσης διδασκαλίας.

aa 252863 199228 type13262

Η σχολή οδηγών ΚΑΡΙΠΗΣ δεν αντιμετωπίζει την τηλεκπαίδευση ως ευκαιρία για πρόσκαιρο εντυπωσιασμό αλλά ως επένδυση με μακροπρόθεσμο όραμα και σημαντικά εκπαιδευτικά οφέλη. Η αξιοποίηση της εμπλουτίζει τη διδασκαλία και τη μάθηση, βελτιώνει τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα και μεγιστοποιεί τους εκπαιδευτικούς πόρους.

osoueapqaw5e9065cfd5d31

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας των σχολών οδηγών  λόγω της πανδημίας την άνοιξη του 2020, το ενδιαφέρον μας για τον νέο οδηγό συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση.  Οι μαθητές μας αποτιμούν με ιδιαίτερα θετικά και εμπεριστατωμένα σχόλια τη μάθηση εξ αποστάσεως, όπως τη σχεδιάσαμε και την υλοποιήσαμε ταγμένοι στη βασική αρχή της αποστολής της σχολής οδηγών ΚΑΡΙΠΗΣ: «Η εκπαίδευση στις καλύτερες στιγμές της»

 img2 20171106 8876

Για όσους αναζητούν την επιτυχία στις θεωρητικές εξετάσεις … Σας φέρνουμε κοντά μας όσο μακριά κι αν βρίσκεστε….

Έχεις δίπλωμα αυτοκινήτου; Δες τι επιπλέον οχήματα δικαιούσαι να οδηγείς!

fdaa

Πρόσφατα κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το νομοσχέδιο για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα και τη Μικροκινητικότητα. Και μεταξύ άλλων… υπερψηφίστηκε η δυνατότητα οδήγησης μηχανής έως 125 κ.εκ. με το δίπλωμα αυτοκινήτου! Με κριτήρια όμως. Ποια είναι αυτά;

  • Για την οδήγηση μοτοποδηλάτου (κατηγορία ΑΜ, έως 50 κυβικά εκατοστά), ο/η οδηγός πρέπει να κατέχει την άδεια οδήγησης αυτοκινήτου (Β) πάνω από έξι έτη και να έχει συμπληρώσει την ηλικία των 27 ετών.
  • Για την οδήγηση ελαφρού δικύκλου (κατηγορία Α1, έως 125 κυβικά εκατοστά) ο/η οδηγός πρέπει να κατέχει την άδεια οδήγησης αυτοκινήτου πάνω από έξι έτη και να έχει συμπληρώσει την ηλικία των 27 ετών.

carnetmoto

Ωστόσο μην ξεχνιόμαστε, δεν απαλλάσσεσαι τελείως από μία στοιχειώδη πρακτική εκπαίδευση. Και ποια είναι αυτή; Θα χρειαστεί να συμμετάσχεις σε εκπαίδευση διάρκειας τουλάχιστον πέντε μαθημάτων προκειμένου να σου δοθεί η άδεια..

Με την πανδημία του κορωνοϊού που έχει ξεσπάσει σε παγκόσμιο επίπεδο, μονοπωλείται η ειδησεογραφία και επικεντρώνεται γύρω από αυτή. Καθημερινά διαβάζουμε για νέα κρούσματα, ενώ τα θέματα που αφορούν την υγιεινή παίζουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο, καθώς, προς το παρόν, είναι το μοναδικό όπλο για να μπορέσει κανείς να αντιμετωπίσει την κατάσταση (όπως και να μείνει σπίτι του για να μην κολλήσει ή μεταδώσει τον ιό).   

Τα θέματα, λοιπόν, που αφορούν στην υγιεινή είναι πολύ σημαντικά και θα πρέπει όλοι μας να τους δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα. Κάτι όμως που πολλοί από εμάς δεν λαμβάνουμε υπόψη και σε καθημερινή βάση είναι η καθαριότητα του αυτοκινήτου και ιδίως σε σημεία που χρησιμοποιούμε πολλές φορές την ημέρα.

 

 

Το τιμόνι είναι 4 φορές πιο βρόμικο από μία δημόσια τουαλέτα, 6 φορές πιο βρόμικο από την οθόνη ενός κινητού τηλεφώνου και 2 φορές πιο βρόμικο από τα κουμπιά ενός ανελκυστήραΟι δύο πιο συνηθισμένοι τύποι βακτηρίων που βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο είναι σταφυλόκοκκος και προπιονιβακτήριο…

 

 

Καιρός να ασχοληθούμε και με την καθαριότητα της καμπίνας

Πριν από λίγους μήνες πραγματοποιήθηκε μία έρευνα από αμερικανικό φορέα όπου έγιναν γνωστά τα σημεία 
εκείνα του αυτοκινήτου που έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό βακτηρίων ανά τετραγωνικό εκατοστό.

Τα αποτελέσματα πραγματικά σοκάρουν και σίγουρα πρέπει να μας βάλουν σε σκέψεις για το πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε την καμπίνα του οχήματός μας. Άλλωστε είναι γνωστό πως ελάχιστοι από εμάς ασχολούνται με την καθαριότητα στο εσωτερικό, μία συνήθεια όμως που πρέπει να υιοθετήσουμε για τους ευνόητους λόγους, ιδίως τώρα με την έξαρση του κορωνοϊού

Πιο βρόμικο το τιμόνι!

Σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία, το τιμόνι του αυτοκινήτου είναι το πιο βρόμικο σημείο και μάλιστα… πάρα πολύ βρόμικο. Για να καταλάβουμε το πόσο πολύ είναι, αρκεί να συγκρίνουμε το ποσοστό των βακτηρίων ανά τετραγωνικό εκατοστό με το αντίστοιχο σε μία δημόσια τουαλέτα.

Όπως αποδείχτηκε, το τιμόνι ήταν τέσσερις φορές πιο βρόμικο από την τουαλέτα, 6 φορές πιο βρόμικο από την οθόνη ενός κινητού τηλεφώνου και δύο φορές συγκριτικά με τα κουμπιά ενός ανελκυστήρα. Η έρευνα έδειξε πως τα πιο βρόμικα σημεία του αυτοκινήτου είναι τα παρακάτω:

  • Τιμόνι
  • Ποτηροθήκες
  • Ζώνες ασφαλείας
  • Εσωτερικές χειρολαβές
  • Κιβώτιο ταχυτήτων
  • Κουμπί έντασης ραδιοφώνου

Τι φταίει;

Δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη για να καταλάβουμε τι είναι αυτό που ευθύνεται για τη συγκέντρωση τόσο μεγάλου όγκου βακτηρίων ανά τετραγωνικό εκατοστό.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, σημαντικό ρόλο παίζουν τα λερωμένα χέρια που έχουμε και δεν τα πλένουμε, το φαγητό που πολλοί τρώνε εντός του αυτοκινήτου, το φτέρνισμα κ.ά.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, αυξάνουν τα επίπεδα των βακτηριδίων και έτσι το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο…

Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι από τα πιο βρόμικα σημεία σε ένα αυτοκίνητο

 

Το ηχοσύστημα δεν καθαρίζεται σχεδόν... ποτέ, οπότε είναι και λογικό να συγκεντρώνει πολύ βρομιά

 

Οι χειρολαβές αποτελούν εστία βακτηρίων...

Επικοινωνια

Σχολή Οδηγών Καρίπης Ανδρέας

Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης 36

ΤΚ 136 71 - Αχαρναί - Κόκκινος Μύλος

Έχεις απορίες; Ρώτησέ μας!

Τηλέφωνα

FAX - TEL: 210 23 83 008

ΚΙΝΗΤΟ: 6947 14 33 44