Στο αυτοκίνητο, οι ιοί βρίσκουν ένα εξαιρετικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν για αυτό χρειάζεται προσοχή στην υγιεινή.

Η επικαιρότητα επικεντρώνεται σε συζητήσεις γύρο από τον κορωνοϊό και πώς να αποφευχθεί η μόλυνση. Κανόνες που ισχύουν επίσης για τον ιό της γρίπης, η οποία μεταδίδεται και στα αυτοκίνητα. Στην πραγματικότητα, η καμπίνα των επιβατών είναι χώρος μικρός και κλειστός ιδανικός για ανάπτυξη των μικροβίων σε ένα ιδανικό περιβάλλον. Επομένως, πρέπει να δώσουμε προσοχή στην υγιεινή του αυτοκινήτου.
 
Ποιες λύσεις ενδείκνυνται για την απολύμανση του αυτοκινήτου από τους ιούς;
 
Ας πούμε ότι κάποιος με γρίπη ή κρυολόγημα μπαίνει στο αυτοκίνητο. Είναι φυσιολογικό να μιλάτε, να φταρνίζεται ή να βήχει. Στη συνέχεια, τα σωματίδια σάλιου παραμένουν στον αέρα ή κάθονται στις εσωτερικές επιφάνειες της καμπίνας. Ακριβώς για να δώσουμε ένα παράδειγμα, ο νέος κορωνοϊός παραμένει στις επιφάνειες 9 ημέρες, όπως ανέφεραν οι ειδικοί. Έτσι λοιπόν αυτές τις ενέργειες πρέπει να κάνουμε.
  • Καθαρίζουμε καλά τις επιφάνειες καλά με ένα πανί μίας χρήσης, ιδιαίτερα εάν αυτό είναι εμπλουτισμένο με απολυμαντικό ή αντισηπτικό.
  • Καθαρίζουμε τα καθίσματα.
  • Αερίζουμε το αυτοκίνητο, ιδιαίτερα μετά τη μεταφορά ενός ατόμου που έχει προσβληθεί ή έχει κρυώσει.
  • Σκουπίζουμε τα χέρια σας πολύ καλά, επανειλημμένα.
  • Προσπαθούμε να μην βάλουμε τα χέρια μας στο πρόσωπο, τη μύτη, το στόμα. Επειδή αγγίζουμε ένα πιθανόν μολυσμένο τμήμα του αυτοκινήτου, ελλοχεύει ο κίνδυνος ο ιός να εισέλθει στον οργανισμό μας. Αυτό αφορά ιδιαίτερα τον νέο κορωνοϊό.

Επικοινωνια

Σχολή Οδηγών Καρίπης Ανδρέας

Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης 36

ΤΚ 136 71 - Αχαρναί - Κόκκινος Μύλος

Έχεις απορίες; Ρώτησέ μας!

Τηλέφωνα

FAX - TEL: 210 23 83 008

ΚΙΝΗΤΟ: 6947 14 33 44